Aşçılık | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Hizmet sektörlerinden biri olan bu programın amacı; PÖA. 1- Mezunlarımız yiyecek içecek ve turizm sektöründe ulusal ve uluslararası işletmelerde çalışabilecek bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olur. PÖA.2- Mezunlarımız aşçılık ile ilgili teorik ve pratik bilgiye sahip olur, bilimsel araştırma yetkinliği kazanır. PÖA. 3-Mezunlarımız yemek sanatının inceliklerini öğrenerek hijyen, iletişim ve ilk yardım becerilerini kazanır. PÖA. 3-Mezunlarımız mesleğini seven, hayal gücü ve yaratıcılığını sentezleyerek mesleğini geliştirmeye devam edebilecek akademik bilgi ve disiplinine sahip nitelikli bireyler olur. |