Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Program Amacı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları; Türk ve dünya mutfakları, pastacılık ve ekmekçilik, yemek kültürü, yiyecek içecek hazırlama teknikleri, gıda bilimi, beslenme, gıda güvenliği ve hijyen, içecekler, yiyecek içecek pazarlama ve satış, yemek stilistliği, menü planlama, yiyecek içecek maliyet hesaplama gibi yeme-içme ile ilgili çeşitli dersleri içerisinde bulunduran kapsamlı bir lisans programıdır. Program, öğrendiği teorik ve uygulamalı bilgilerle mesleğine tutku ve disiplinle bağlı, öğrenmeye her zaman açık mezunlar vermeyi hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda alt yapısını oluşturan bölümümüz Türk mutfak kültürünü koruyan geleceğin şeflerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır.