Week |
Subject |
Related Preparation |
1) |
Alcoholic and Alcoholic Beverages
Introduction to beverages and basic classification of non-alcoholic, alcoholic beverages and drinks |
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012
Beslenme ve sağlık, ed. Ötleş, Semih ve Akçiçek, Eren, Palme Yayıncılık
|
2) |
Miksology and Beverage Service
Identification of the techniques and equipments used in the preparation of mixtures. Basic information about the duties of the staff working in the beverage service (Bar) |
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012
Yiyecek ve içecek servisi, Sökmen, Alptekin, Detay Yayıncılık
|
3) |
Definition of bar, types of bar, bar staff, bar tools
|
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012
Beslenme ve sağlık, ed. Ötleş, Semih ve Akçiçek, Eren, Palme Yayıncılık
|
4) |
Basic information about water and tea, short history of tea, production, types, preparation and presentation
|
Deniz Gürsoy, Demlikten Süzülen Kültür: Çay, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2011
Lezzetin tarihi, Tez, Zeki, Hayykitap Yayıncılık
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012
|
5) |
Basic information about chocolate drinks, juices and traditional drinks
|
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012
Beslenme ve sağlık, ed. Ötleş, Semih ve Akçiçek, Eren, Palme Yayıncılık
|
6) |
Coffee
Information on variety, preparation and presentation according to short history, production, material and preparation of the calf
|
Deniz Gürsoy, Sohbetin Bahanesi Kahve, İstanbul: Oğlak Yayınları, 2007
Lezzetin tarihi, Tez, Zeki, Hayykitap Yayıncılık
Kahve, Girginol, Cenk R., Cinius Yayıncılık
Beslenme ve sağlık, ed. Ötleş, Semih ve Akçiçek, Eren, Palme Yayıncılık
|
7) |
Gas-free beverage production and equipment used in production
|
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012
Beslenme ve sağlık, ed. Ötleş, Semih ve Akçiçek, Eren, Palme Yayıncılık
|
8) |
Exam Week |
|
9) |
Alcoholic beverages
Production techniques of alcoholic beverages, classification and identification of varieties according to these production differences |
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012 |
10) |
Malt Beverages
Malt Brief history of the drink, the materials used in the production, the production techniques and accordingly the basic information about the varieties and their presentations |
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012 |
11) |
Spirits
The distillation (distillation) products, their varieties related to their raw materials and their properties such as whiskey, rum, brandy, gin, vodka and basic information about the aging, blending and presentation of distilled spirits |
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012 |
12) |
Wine
Basic information about the short history of wine, production and the concept of terrace. Basic information about the listing and presentation of varieties of wine. |
A’dan Z’ye şarap, Yalçın, Mehmet, Baküs Yayıncılık
Her yönüyle şarap, Nowak, Barbara, Arkadaş Yayıncılık
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012
|
13) |
Wine and Meal
Basic information about wine and food compatibility |
A’dan Z’ye şarap, Yalçın, Mehmet, Baküs Yayıncılık
Her yönüyle şarap, Nowak, Barbara, Arkadaş Yayıncılık
Ahmet Aktaş, Bahattin Özdemir, İçki teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık, 2012
|
14) |
General evaluation |
|
|
Program Outcomes |
Level of Contribution |
1) |
Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olabilme |
2 |
2) |
Turizm ile ilgili yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibi olabilme |
2 |
3) |
Turizm endüstrisinin sosyal, kültürel ve fiziksel çevre üzerindeki etkilerini açıklayabilme |
2 |
4) |
Turizm sektörünün yapısı, arz ve talep koşulları ile baş edebilecek düzeyde sektörel şartları tanıyabilme |
2 |
5) |
Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir işletmeyi yönetebilme. |
3 |
6) |
Alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip edebilme, akılcı analizler yapabilme, yorumlayabilme, karar verebilme ve değişimlere uyum sağlayabilme |
5 |
7) |
Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirebilme, değerlendirebilme, geliştirebilme ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerebilme. |
5 |
8) |
Turizm sektörünün gerektirdiği düzeyde bilişim teknolojisi araçlarını kullanabilme. |
3 |
9) |
İş hukuku ve iş güvenliği, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahip olma |
4 |
10) |
İnsanlar ve kültürler arasındaki farklılıklara duyarlı olabilme |
5 |
11) |
Turizm alanında araştırma yapabilme ve proje üretebilme.
|
5 |
12) |
Turizm işletmesinin mevcut koşulları ve geleceği hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirleyebilme, plan yapabilme ve öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilme |
5 |
13) |
Alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri etik değerlere bağlı kalarak yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli güncelleme ve geliştirme |
5 |
14) |
Turizm işletmelerinde problemleri tespit edip çözüm üretebilme |
5 |
15) |
Yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde turizm plan ve politikalarını tartışabilme. |
5 |
16) |
Alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip edebilme, akılcı analizler yaparak yorumlayabilme, karar verebilme ve değişimlere uyum sağlayabilme |
5 |
17) |
Gerekli akademik, entelektüel ve kültürel donanıma sahip olabilme |
5 |
18) |
Turizm sektörünün bir alanında uzmanlaşabilme |
5 |