Yeni Medya ve İletişim | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu: | UEC325 | ||||||||
Ders İsmi: | Sağlıklı Beslenme | ||||||||
Ders Yarıyılı: |
Güz |
||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | Turkish | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Üniversite Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | E-Öğrenme | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Doç. Dr. HALUK SAÇAKLI | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
|
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Öğrencilere, sporda kullanılan ergojenik yardımcıları ve kullanım alanlarını açıklayabilecek ve spor branşının özelliklerini dikkate alarak, antrenman ve müsabaka dönemlerine yönelik beslenme programı düzenleyebilecek bilgiyi kazandırmaktır. |
Dersin İçeriği: | Besin öğeleri, beslenme bozuklukları, diyetler, beden kitle indeksi, sağlıklı beslenme önerileri |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Kaliteli yaşam ve gıda güvenliği | Konuya ilişkin ön okumalar. |
2) | Hastalıklara Karşı Savunma Sistemimizi Nasıl Hazırlamalıyız | Ön Okuma |
3) | Yeterli ve Dengeli Beslenme Nasıl Olmalı? | Ön Okuma |
4) | Besin Öğesi ve Grupları Nelerdir? | Ön Okuma |
5) | Yanlış Beslenmenin Sağlıklı Yaşamdaki Riskleri | Ön Okuma |
6) | Beslenmede Karbonhidratların Önemi | Ön Okuma |
7) | Daha Çok Protein Daha Fazla Kas Kitlesi midir? | Ön Okuma |
8) | Vize Sınavı | |
9) | Yağlar Bizleri Sıcacık ve Yumuşak Kolları ile Nasıl Sarar? | Ön Okuma |
10) | Vitaminler ve Mineraller Sağlığa Nasıl Etki Ederler? | Ön Okuma |
11) | Suyun Yararları Nelerdir? Çayın Yararları Nelerdir? | Ön Okuma |
12) | Kahvaltısız Güne Başlanmaz | Ön Okuma |
13) | Lifli Besinlerin İnsan Sağlığına Olan Yararları Kafeinli İçecekler Nasıl ve Ne Kadar Tüketilmeli? | Ön Okuma |
14) | Tuz Tüketimi Nasıl Olmalı? Alkol ve Sigaranın Sağlığa Olan Zararları | Ön Okuma |
Ders Notları / Kitaplar: | *Bir daha asla şişmanlamayın.(Raymond Francis) *Hafifleyin gençleşin.(Prof. Dr. Osman Müftüoğlu) *Beslenme ve kilo kontrolü. (Prof. Dr. Osman Müftüoğlu) |
Diğer Kaynaklar: | *Zayıflarken ölmeyin@Zayıflarken mutlu olun.(Doç. DR. Haluk Saçaklı) *Sağlıklı yiyerek zayıflayalım. (Doç. Dr. Haluk Saçaklı ) *Sağlıklı yaşamak için … bilimsel metodlarla zayıflama.(Doç. Dr. Haluk Saçaklı) *Obezite. (Prof. Dr. Candeğer Yılmaz) *Detoks .(Daniel Reid) |
Ders Öğrenme Kazanımları |
---|
Program Kazanımları |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Toplam | % | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 0 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % | |
Toplam | % |