Spor Yöneticiliği
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Kabul Koşulları

Spor yöneticiliği Programına giriş için lise eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eş değer bir eğitim almış ve ulusal üniversite sınavında ve özel yetenek sınavında yeterli puanı almış olmak gerekmektedir. Spor yöneticiliği Bölümü ve yetenek sınavları ile birlikte öğrenci kabul eden diğer bölümlerimiz her yıl Haziran ayında okulumuzun resmi internet sitesi www.topkapi.edu.tr üzerinden yayınlanan Yetenek Sınavı Kılavuzuna ulaşabilirler. Aday öğrencilerimiz, Yetenek Sınavı Kılavuzu içerisinde yer alan sınav parkuru ve özgeçmiş puan tablosu ile ilgili bilgi sahibi olabilirler. Yetenek Sınavları içerik olarak koordinasyon parkuru ve durarak uzun atlama istasyonundan oluşmaktadır ancak bazı düzenleme ve değişiklikler ile birlikte parkur içeriklerinde ve özgeçmiş puanlama tablosunda güncellemeler olabilmektedir.
Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi Sınav kılavuzuna göre; TYT’den en az 150 puan almış olmak gerekmektedir. Adaylar, internet üzerinden özel yetenek sınavı başvurusunu tamamlamalı ve kaydın sonunda imzalı bir başvuru formu teslim etmeli ve buna ekli tüm gerekli belgeleri Topkapı Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu sekreterliğine teslim etmelidirler.
Kayıtlı adaylar, üniversitemiz tarafından yayınlanan sınav kılavuzunda sınavla ilgili detaylı bilgi ve değerlendirmelere ulaşabileceklerdir.
Özel yetenek sınavında başarılı olan öğrenciler kontenjan dahilinde kayıtlarını yaptırabileceklerdir.