Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Mezunların İstihdam Alanları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm mezunu olan kişiler gastronomist, gastronomi uzmanı, gastronom ünvanlarını kullanabilirler. Oteller, restoranlar, catering firmaları, konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, seyahat gemileri, hastaneler gibi yiyecek ve içeceklerin hazırlandığı ve sunulduğu her türlü işletmede; gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde; yemek fotoğrafçılığı, stilistliği ve yazarlığı alanlarında, eğitim kurumlarında yönetici, formasyon eğitimi alarak yiyecek-içecek alanında meslek liselerinde çalışabilir, kendi işletmelerini kurabilir ve yönetebilirler ve ayrıca lisans eğitiminden sonra yüksek lisans ve doktora eğitimi alarak akademik kariyer yapabilirler.