Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
MENÜ TANIMI, TARİHÇESİ, YAPI,İÇERİK, SÜREÇ |
Menü Planlama ve Yönetimi, Dr. Hüseyin Altıner, Detay Yayıncılık, 2017 |
2) |
MENÜ PLANLAMADA FAKTÖRLER VE İLKELER |
Menü Planlama ve Yönetimi, Dr. Hüseyin Altıner, Detay Yayıncılık, 2017
|
3) |
YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNDE MENÜ İLE ÜRETİM İLİŞKİSİ |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Menü Planlama Kavramlar ve Uygulamalar Burhan Kılıç , Aydan Bekar 2017
|
4) |
MENÜ ÇEŞİTLERİ , MENÜ TASARIMI
|
Menü Planlama ve Yönetimi, Dr. Hüseyin Altıner, Detay Yayıncılık, 2017
|
5) |
ÜRETİMİN YAPILANMASI : SATINALMA,TESLİM ALMA |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Prof. Dr. Nilüfer Koçak, 2016, Ankara, Detay Yayıncılık.
|
6) |
ÜRETİMİN YAPILANMASI : DEPOLAMA |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Menü Planlama Kavramlar ve Uygulamalar Burhan Kılıç , Aydan Bekar 2017
|
7) |
ARA SINAV |
Ders Notları |
8) |
MENÜDE MALİYET |
Yiyecek - İçecek Maliyet Kontrolü, Yaşar Yılmaz, Detay Yayıncılık, 2010
|
9) |
MENÜDE FİYAT, COST CONTROL |
Yiyecek - İçecek Maliyet Kontrolü, Yaşar Yılmaz, Detay Yayıncılık, 2010
|
10) |
MENÜDE TASARIM, PAZARLAMA |
Menü Planlama ve Yönetimi, Dr. Hüseyin Altıner, Detay Yayıncılık, 2017
|
11) |
FİNANSMAN FONKSİYONU VE MENÜ MÜHENDİSLİĞİ İLİŞKİSİ |
Menü Mühendisliği, Doç. Dr. Murat Doğdubay, Detay Yayıncılık,2014 |
12) |
İNSAN KAYNAKLARI FONKSİYONU VE MENÜ MÜHENDİSLİĞİ |
Menü Mühendisliği, Doç. Dr. Murat Doğdubay, Detay Yayıncılık,2014
|
13) |
BESLENME FONKSİYONU VE MENÜ MÜHENDİSLİĞİ İLİŞKİSİ |
Menü Mühendisliği, Doç. Dr. Murat Doğdubay, Detay Yayıncılık,2014
|
14) |
BESLENME FONKSİYONU VE MENÜ MÜHENDİSLİĞİ İLİŞKİSİ |
|
15) |
FİNAL |
|
Ders Notları / Kitaplar: |
Konaklama İşletmelerinde Yiyecek - İçecek Maliyet Kontrolü, Yaşar Yılmaz, Detay Yayıncılık, 2010
Menü Planlama ve Yönetimi, Dr. Hüseyin Altıner, Detay Yayıncılık, 2017
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Prof. Dr. Nilüfer Koçak, 2016, Ankara, Detay Yayıncılık.
|
Diğer Kaynaklar: |
Menü Mühendisliği Doç. Dr. Murat Doğdubay, Öğr.Gör. Gencay Saatcı
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Standart Maliyet Hesabı, İlhan Bölükoğlu, Işıl Özgen
Menü Analiz Sürecinde Kullanılan Yöntemlerden Menü Mühendisliğindeki Son Gelişmeler, Bölükoğlu, İlhan ve Türksoy, Adnan, 2001
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Menü Planlama Kavramlar ve Uygulamalar Burhan Kılıç , Aydan Bekar 2017
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında kesintisiz iletişim kurabileceği ileri düzeyde İngilizce bilgisine sahip olma. |
|
2) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında toplum sağlığını dikkate alan sorumluluk bilinci kazanma. |
|
3) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında yiyecek-içecek üretimi, tasarlanması ve sunumu hakkında detaylı teknik bilgiye sahip olma. |
|
4) |
Türk mutfağı ve dünya mutfaklarında gastronomi ve mutfak sanatları uygulamalarına hâkim olma ve özgün fikirlerin önemini kavrama. |
|
5) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında dünya çapındaki gelişme ve değişmelere uyum sağlayabilecek bilgi yeterliliğinde olma. |
|
6) |
Gastronomi ve mutfak sanatlarının uygulandığı işletmelerin yönetim düzeyinde işleyişlerine hâkim olma |
|
7) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında üretilen ürünlerin ticari amaçla pazarlanması açısından gerekli teknik bilgi ve yöntemlere hâkim olma. |
|
8) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında edindiği bilgileri dünya çapında uygulayabilecek uluslararası bakış açısını kazanma. |
|
9) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında araştırmalar yaparak veri toplama, işleme ve bilgi üretme süreçlerini gerçekleştirebilecek teknik altyapıyı kazanma. |
|