Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
İş hukukundaki gelişmeler, iş kazalarının artışı, sonuçları ve yarattığı kayıplar, İSG kavramı ve içeriği |
|
2) |
İş kazalarının nedenleri, önlemek için alınacak tedbirler, mevzuatın rolü |
|
3) |
İSG hukukunun kapsamı, ülkemizde İSG hukukunu oluşturan düzenlemeler |
|
4) |
İSG hukukunda tanımlar; işçi, işyeri, işveren, işveren vekili, alt işveren |
|
5) |
İSG hukukunda tanımlar; iş kazası ve meslek hastalığı, iş kanununda İSG ile ilgili düzenlemeler |
|
6) |
İş kanununda İSG ile ilgili düzenlemeler; işverenin İSG bakımından yükümlülükleri (önlem alma, bilgilendirme-eğitim ve denetleme) ve işçinin yükümlülükleri |
|
6) |
İş kanununda İSG ile ilgili düzenlemeler; işverenin İSG bakımından yükümlülükleri (önlem alma, bilgilendirme-eğitim ve denetleme) ve işçinin yükümlülükleri |
|
7) |
İş kanununa göre işyerinde İSG örgütlenmesi; İSG birimi oluşturma, İSG uzmanı çalıştırma, İSG kurulu, işin durdurulması ve işyerinin kapatılması, ağır ve tehlikeli işler, işçinin işi bırakma hakkı |
|
8) |
Ara Sınav- İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ve Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri Yönetmeliğinin getirdiği düzenlemeler ve uygulaması |
|
9) |
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü ve Uygulaması |
|
10) |
5510 sayılı Kanun düzenlemeleri (iş kazası, meslek hastalığı ve işçilere tanınan haklar, SGK’nın ve işverenin yükümlülükleri |
|
11) |
Diğer kanunlardaki düzenlemeler; Borçlar Kanunu, Umumi Hıfzısıhha Kanunu, Belediyeler Kanunu, İSG konusunda diğer tüzük ve yönetmeliklerin incelenmesi |
|
12) |
İşverenin önlem alma yükümünü yerine getirmemesi durumunda doğacak hukuki sonuçlar ve cezalar |
|
13) |
İSG hukuku uygulaması ve örnek yargı kararlarının incelenmesi |
|
14) |
Genel Tekrar |
|
15) |
Final Sınavı |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında kesintisiz iletişim kurabileceği ileri düzeyde İngilizce bilgisine sahip olma. |
1 |
2) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında toplum sağlığını dikkate alan sorumluluk bilinci kazanma. |
4 |
3) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında yiyecek-içecek üretimi, tasarlanması ve sunumu hakkında detaylı teknik bilgiye sahip olma. |
1 |
4) |
Türk mutfağı ve dünya mutfaklarında gastronomi ve mutfak sanatları uygulamalarına hâkim olma ve özgün fikirlerin önemini kavrama. |
1 |
5) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında dünya çapındaki gelişme ve değişmelere uyum sağlayabilecek bilgi yeterliliğinde olma. |
3 |
6) |
Gastronomi ve mutfak sanatlarının uygulandığı işletmelerin yönetim düzeyinde işleyişlerine hâkim olma. |
2 |
7) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında üretilen ürünlerin ticari amaçla pazarlanması açısından gerekli teknik bilgi ve yöntemlere hâkim olma. |
1 |
8) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında edindiği bilgileri dünya çapında uygulayabilecek uluslararası bakış açısını kazanma. |
2 |
9) |
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında araştırmalar yaparak veri toplama, işleme ve bilgi üretme süreçlerini gerçekleştirebilecek teknik altyapıyı kazanma. |
2 |