Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
İşletme ile ilgili Temel Kavramlar |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
2) |
Türkiye’de Eczacılık İşletmelerinin Tarihsel Gelişimi |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
3) |
Yönetim ve İşletme Bilgisi Eczacılar için Neden Gereklidir? |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
4) |
Eczacılık Hizmetleri ve İletişim |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
5) |
Eczacılıkta Bireysel ve Örgütsel Zaman Yönetimi |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
6) |
Eczanelerde Finans Yönetimi |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
7) |
Vize Sınavı |
|
8) |
Eczane İşletmeciliği Açısından Eczane Tasarımı |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
9) |
Türkiye’de ve Dünya’da Eczacı Meslek Örgütleri |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
10) |
İnternet Üzerinden Yapılan Satışın Eczacılık Alanında Uygulanabilirliği |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
11) |
Eczacılık Hizmetleri ve Kalite Güvencesi |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
12) |
Eczacılık İşletmeciliği ve Farmakoekonomi |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
13) |
İlaç Bilgi Hizmetlerinin Yönetimi |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
14) |
Eczacılık Hizmetlerinde Etik ve Mevzuat Süreçlerinin Yönetimi |
Gülbin Özçelikay ve Nazlı Şencan, Eczacılık İşletmeciliği, 1. Basım, Akademisyen Kitabevi, 2015. |
15) |
Final Sınavı |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Alanıyla ilgili mesleki yasal mevzuatı kavrayabilmek. |
4 |
2) |
Biyolojik sistemlerin normal ve patolojik durumlardaki işleyişine yönelik kavramları tanımak. |
|
3) |
İnsan vücudunun fonksiyonel yapı ve işlevini yeterli derecede bilmek ve temel hastalıkları kavrayabilmek. |
|
4) |
Eczane teknikerliği mesleğinin görev ve sorumluluklarını kavrayabilmek. |
5 |
5) |
Edinmiş olduğu temel ve uygulamalı bilimlerle ilgili bilgileri birleştirebilmek ve kullanabilmek. |
4 |
6) |
Mesleki etik değerlerin önemini kavrayabilmek. |
4 |
7) |
Alanıyla ilgili konularda bilişim teknolojilerini kullanabilmek. |
3 |
8) |
İletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olabilmek. |
|
9) |
Meslek uygulama alanlarındaki bir projede çalışabilmek, ekip üyesi olabilmek, ortak çalışmalara katılabilmek. |
3 |
10) |
Meslek uygulama alanlarında gereken iletişim tekniklerini kullanabilmek. |
|
11) |
Halk sağlığı, çevre koruma, iş güvenliği konularının önemini kavramak. |
3 |
12) |
Türkiye’deki ve dünyadaki genel sağlık örgütlenmesini tanımak. |
4 |