Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Z / SA / SAD Teorik Uygulama Laboratuvar AKTS
FCA103 Sanat ve Tasarım Tarihi Turkish Z 2 0 0 4
GCA101 Gıda Hijyeni ve Güvenliği Turkish Z 2 0 0 4
GCA105 Beslenme İlkeleri Turkish Z 2 0 0 5
GCA109 Gastronomi ve Yemek Tarihi Turkish Z 2 0 0 5
GCA111 İş Güvenliği ve İlk Yardım Turkish Z 2 0 0 4
URC101 İngilizce Turkish Z 4 0 0 4
URC111 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Turkish Z 2 0 0 2
URC113 Türk Dili I Turkish Z 2 0 0 2
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Z / SA / SAD Teorik Uygulama Laboratuvar AKTS
GCA102 Mesleki İngilizce-I Turkish Z 2 0 0 5
GCA114 Ekonomi Turkish Z 2 0 0 4
GCA116 Servis Teknikleri ve Uygulamaları Turkish Z 2 0 0 4
GCA118 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş Turkish Z 2 0 0 5
GCA120 Mutfak Uygulamalarına Giriş Turkish Z 2 2 0 6
URC110 Kariyer Planlama Turkish Z 1 0 0 2
URC112 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Turkish Z 2 0 0 2
URC114 Türk Dili II Turkish Z 2 0 0 2
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Z / SA / SAD Teorik Uygulama Laboratuvar AKTS
GCA201 Mesleki İngilizce II Turkish Z 2 0 0 5
GCA211 Mutfak Uygulamaları-1 Turkish Z 1 3 0 5
GCA213 Genel Turizm Turkish Z 2 0 0 4
GCA215 Gıda Kimyası Turkish Z 2 0 0 4
Bölüm Seçmeli SA 4
Bölüm Seçmeli SA 4
Bölüm Seçmeli SA 4
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Z / SA / SAD Teorik Uygulama Laboratuvar AKTS
GCA216 Tarım Bilimi Turkish Z 2 0 0 4
GCA218 Mutfak Uygulamaları-II Turkish Z 1 3 0 5
GCA220 Gıda Analizleri Turkish Z 2 0 0 4
GCA222 Gastronomi Turizmi Turkish Z 2 0 0 4
GCA224 Staj Turkish Z 2 0 0 5
Bölüm Seçmeli SA 4
Bölüm Seçmeli SA 4
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Z / SA / SAD Teorik Uygulama Laboratuvar AKTS
GCA315 Gıda Teknolojisi Turkish Z 2 0 0 4
GCA317 Mutfak Uygulamaları-3 Turkish Z 1 3 0 5
GCA319 Tabak Sunum Teknikleri Turkish Z 1 1 0 4
GCA321 Ekmek ve Pasta Yapımı-1 Turkish Z 1 3 0 5
GCA323 Yiyecek - İçecek İşletmeciliği Turkish Z 2 0 0 4
Bölüm Seçmeli SA 4
Bölüm Seçmeli SA 4
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Z / SA / SAD Teorik Uygulama Laboratuvar AKTS
GCA314 Mutfak Uygulamaları- 4 Turkish Z 1 3 0 5
GCA316 Maliyet Kontrolü Turkish Z 2 0 0 4
GCA318 Yiyecek - İçecek Sektöründe Pazarlama Turkish Z 2 0 0 4
GCA320 Ekmek ve Pasta Yapımı- 2 Turkish Z 1 3 0 5
Bölüm Seçmeli SA 4
Bölüm Seçmeli SA 4
Üniversite Seçmeli SAD 4
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Z / SA / SAD Teorik Uygulama Laboratuvar AKTS
GCA415 Dünya Mutfakları-1 Turkish Z 1 3 0 5
GCA417 Türk Mutfağı-1 Turkish Z 1 3 0 5
GCA419 Gıda Mevzuatı ve Kontrolü Turkish Z 2 0 0 4
GCA421 Menü Planlama Turkish Z 2 0 0 4
Bölüm Seçmeli SA 4
Bölüm Seçmeli SA 4
Üniversite Seçmeli SAD 4
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Z / SA / SAD Teorik Uygulama Laboratuvar AKTS
GCA412 Dünya Mutfağı-2 Turkish Z 1 3 0 5
GCA414 Türk Mutfağı- 2 Turkish Z 1 3 0 5
GCA416 Mutfak Planlama ve Tasarımı Turkish Z 2 0 0 4
GCA418 Bitirme Projesi Turkish Z 1 0 0 4
Bölüm Seçmeli SA 4
Bölüm Seçmeli SA 4
Üniversite Seçmeli SAD 4