Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
İşletme Bilimine Giriş |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
2) |
İşletmenin Amaçları, İşlevleri ve Türevleri |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
3) |
İşletmelerde Yönetim Fonksiyonu 1 |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
4) |
İşletmelerde Yönetim Fonksiyonu 2 |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
5) |
İşletmelerde Üretim Fonksiyonu
|
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
6) |
İşletmelerde Pazarlama Fonksiyonu |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
7) |
İşletmelerde Bilgi Sistemi |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
8) |
İşletmelerde Muhasebe Fonksiyonu |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
9) |
İşletmelerde İnsan Kaynakları Fonksiyonu |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
10) |
İşletmelerde Finansal Yönetim 1 |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
11) |
İşletmelerde Finansal Yönetim 2 |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
12) |
İşletmelerde Araştırma ve Geliştirme Fonksiyonu |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
13) |
Uluslararası İşletmeciliğe Hazırlık |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
14) |
Uluslararası İşletmecilik |
“Temel İşletmecilik İşletme ve Çevresi"
Prof. Dr. Canan Çetin,
Prof. Dr. Esin Can Mutlu
Gazanfer Erbaşlar “Genel İşletme”
Prof. Dr. Rıdvan Karalar “Genel İşletme” |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
3) |
Görsel-işitsel medya üretim süreçlerinin ön hazırlık (pre-production) kısmında araştırma yapabilme. |
|
4) |
Görsel-işitsel medya ürünlerinin üretim sürecini ve aşamalarını açıklayabilme. |
|
5) |
Görsel-işitsel medya üretim süreçlerinin uygulama (production) kısmında nihai üründe kullanılmak üzere görsel-işitsel kayıt araçlarından faydalanarak kayıt yapabilme. |
|
6) |
Görsel-işitsel medya üretim sürecinde kullanılan (ışık setleri, kamera aparatları, masaüstü yazılımları vb) ekipmanların işlevlerini açıklayabilme. |
|
6) |
Görsel-işitsel medya üretim süreçlerinin uygulama sonrası (post-production) kısmında verili materyalleri kurgulayabilme. |
|
7) |
Temel düzeyde ışık ekipmanları kullanabilme ve ışıklandırma yapabilme. |
|
8) |
Temel düzeyde görsel efekt uygulayabilme. |
|
9) |
Üretim türüne bağlı olarak, araştırma yazısı, senaryo, rapor, bütçe gibi belgeleri hazırlayabilme. |
|
10) |
Radyo ve televizyon alanında proje geliştirebilme. |
|
11) |
Film ve televizyon teknolojileri ve bu teknolojilerin gelişimine yönelik araştırma yapabilme. |
|
12) |
Medya etrafında şekillen kültürü ve radyo ve televizyonun etkileşim içerisinde olduğu kültürel öğeleri eleştirel bakış açısıyla tartışabilme. |
|
13) |
Film ve televizyon tarihi ve kültürü içerisinde yer alan klasik ve güncel filmleri, televizyon yapımları ve olguları eleştirel bir yaklaşımla tartışabilme. |
|
14) |
Film dili kavramını, ilkelerini ve film dilinin öğelerini açıklayabilme. |
|
15) |
Üretim süreçlerinin farklı aşamalarında yer almaları sayesinde, farklı meslek ve görevlere sahip kişiler ile yapılan projelerde yer alan diğer kişilerle iletişim kurabilme. |
|
16) |
Bilimsel, mesleki ve kültürel bağlamda etik kavramını eleştirel bir gözle açıklayabilme. |
|